Welkom bij RIVEO!

separator

Corona - na de laatste maatregelen : 
- Aquarium / minigolf / groepsactiviteit : gesloten tot de volgende maatregelen. 
- Tentoonstelling : toegankelijk 6 & 7 maart - op reservering op 084/413571 (beperkt aantal bezoekeres)
- Natuur_ & visactiviteiten : max. 3 pers./gids.

Welkon bij RIVEO !

Bij RIVEO gaan de aquariums en de thema-tentoonstellingen je aanzetten om altijd maar meer te willen leren, terwijl je gewoon een leuke tijd doorbrengt !

We beginnen met de tentoonstelling "Bij Toutathys !". Dat is een tentoonstelling over 5 grote stromen van onze aardbol. Met een interactief paspoort reis je van het ene continent naar het andere. Je ontdekt de meest ongeloofwaardige en fabuleuze dieren en planten, leuke anekdoten, verrassende vistechnieken, schrilwekkende verhalen, en ook milieuproblemen.

De gereconstrueerde rivierarm is gehuisd in een gebouw dat half boven de grond uitsteekt. Daar bevinden zich ook de aquariums die onze zoetwatervissen tonen in een uniek en verrassend kader. Je ontmoet er de zeelt en je begrijpt waarom hij de doktervis wordt genoemd. Je komt er de snoek tegen, die ook de rivierhaai wordt genoemd. Of nog de kleinste van allemaal, de stekelbaars, die een nest maakt voor zijn kleintjes. Da's pas een rare... vogel!
Alles bij elkaar tonen een twintigtal vissen fier de kleren van de Ardennen, naast enkele schaaldieren die op grote schaal aanweizig zijn.

Het is een goed idee je bezoek te beëindigen dan met een wandeling in de prachtige tuinen, of beter nog, met een partijtje minigolf ! Doorheen de kloostertuin, de Moorse tuin, het labyrint, de Renaissancetuin of nog de moderne tuin klop je een balletje. Het is een minigolf met 18 gaten, met een goede reputatie!
Plezier en ontspanning gegarandeerd in het hartje van Hotton.

Wat ? Ben je al onderweg ?

Wallonie Belgique Tourisme Géopark famenne-ardenne Maison du Tourisme Famenne-Ardenne