Welkom bij RIVEO!

separator

Welkon bij RIVEO !

Bij RIVEO gaan de aquariums en de thema-tentoonstellingen je aanzetten om altijd maar meer te willen leren, terwijl je gewoon een leuke tijd doorbrengt !
De tournee begint met "STOP Invasions", een tentoonstelling over invasieve uitheemse soorten in aquatische milieus. De nieuwe tentoonstelling opent in februari 2024... Blijf kijken voor de openingsdatum.

We beginnen met de tentoonstelling "STOP Invasions!", een tentoonstelling over Invasieve Uitheemse Sorrten in aquatische milieus. De nieuwe tentoonstelling opent in februari 2024... Stay tuned voor de openingsdatum.

De gereconstrueerde rivierarm is gehuisd in een gebouw dat half boven de grond uitsteekt. Daar bevinden zich ook de aquariums die onze zoetwatervissen tonen in een uniek en verrassend kader. Je ontmoet er de zeelt en je begrijpt waarom hij de doktervis wordt genoemd. Je komt er de snoek tegen, die ook de rivierhaai wordt genoemd. Of nog de kleinste van allemaal, de stekelbaars, die een nest maakt voor zijn kleintjes. Da's pas een rare... vogel!
Alles bij elkaar tonen een twintigtal vissen fier de kleren van de Ardennen, naast enkele schaaldieren die op grote schaal aanweizig zijn.

Het is een goed idee je bezoek te beëindigen dan met een wandeling in de prachtige tuinen, of beter nog, met een partijtje minigolf ! Doorheen de kloostertuin, de Moorse tuin, het labyrint, de Renaissancetuin of nog de moderne tuin klop je een balletje. Het is een minigolf met 18 gaten, met een goede reputatie!
Plezier en ontspanning gegarandeerd in het hartje van Hotton.

Wat ? Ben je al onderweg ?